Nadals mäktiga vändning – var på väg ut ur ATP-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Rafael Nadal var nära att inkassera en andra raka förlust och uttåg ur ATP-slutspelets gruppspel. Den ryske världsfyran Daniil Medvedev var på väg mot en solkar seger och hade matchboll med ställningen 5-1 i tredje.

Då vände spanjoren helt på matchen efter ett magiskt slag.

Rafael Nadal har fortfarande chans att gå till final i ATP-tourens slutspel men det var efter en ordentlig nagelbitare som spanjoren höll sig kvar. Slutsiffrorna för spanjoren blev till slutade 6-7 (7-3), 6-3, 7-6 (7-4).

”Jag hade supertur”, säger Nadal till ATP:s officiella sajt direkt efter matchen och fortsätter sedan.

”Det är ledsamt för Daniil. Det är en tuff förlust. Han spelade mycket bättre än mig i det tredje set. Det var bara en sådan dag, man vinner bara en sådan här match en gång av 1 000.”

Nadal hamnade i brygga redan efter första set då Medvedev kämpat sig till en 1-0 ledning.

I andra setet spelade 33-åringen upp sig ordentligt och vann enkelt med 6-3 men när tredje kom såg Medvedev starkast ut.

Vände matchen med stoppboll

Ryssen hade matchboll med ställning 5-1 i Nadals serve men då vände världsettan matchen totalt med ett fantastiskt slag. Med en briljant stoppboll räddade Nadal matchen och förändrade det mentala spelet ute på banan totalt.

Från den bollen gick Nadal från att vara totalt utspelad till att äta sig in i tredje set och höll sin serve.

Upphämtningen fortsatte sedan hela vägen in i ett avgörande tiebreak där det återigen fanns chanser för Medvedev som inte verkade vara tillräckligt fokuserad till skillnad från världsettan.

”Jag vet av personlig erfarenhet hur tufft det är att stänga matcher.[Vid 3-5] trodde jag att jag hade en chans. Jag tror att jag var lite bättre i slutet. Generellt sett tror jag att jag spelade mycket bättre än för två dagar sedan, så det är en mycket positiv sak för mig. ”

Arkiv: Här ilsknar Nadal till på reportern

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.