Haiti 2018. Mari Osaka, Naomi Osaka, landets president Jovenel Moise, presidentfrun Martine Etienne Joseph, Tamaka Osaka, och Leonard Maxime Francois, de två sistnämnda föräldrar. Systrarnas far är från Haiti. Foto: TT.

Naomi Osaka spänd inför storasysters WTA-debut

Uppdaterad
Publicerad

Vinnaren av de två senaste Grand Slam-turneringarna, Naomi Osaka, är spänd inför storasyster Maris debut på WTA-touren i Miami.

Storasyster Mari Osaka, 22, skulle redan spelat sin match i första omgången mot Whitney Osuigwe men den regnade bort.

– Det känns verkligen skönt att han henne med. Ofta spelar vi inte samma turneringar, säger den 21-åriga världsettan Naomi till WTA-touren i Miami.

Mari var länge den bättre systern

De två spelade dubbel ihop 2016. Det var länge Mari som var den bästa systern.

– Upp till att jag var 15 så slog hon mig med 6-0, helt galet. I inbördes möten är hon fortfarande upp med en miljon, skojar Naomi.

Nu har styrkeförhållandena ändrats. Mari är rankad 338:a och får råd av systern.

– Det är lite konstigt att jag som lillasyster får ge henne råd, funderar Naomi som spelat ihop 100 miljoner kronor i prispengar medan storasyster Maria spelat ihop en halv miljon.

Det mest kända syskonparet på plats i Miami är Serena och Venus Williams.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.