Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Nick Kyrgios erkänner misshandel – slipper dom

Uppdaterad
Publicerad

Den australiska tennisstjärnan Nick Kyrgios erkänner att han misshandlat sin tidigare flickvän under en rättegång i Canberra.

Men trots erkännandet beslutade domstolen senare under fredagens förhandling att lägga ner åtalet mot Kyrgios.

”Jag är genuint ledsen för den smärta jag orsakat”, skriver Kyrgios på Instagram.

Kyrgios har tidigare försökt få åtalet att läggas ned med hänvisning till att han lider av psykiska ohälsa, men det har domstolen inte gått med på.

Rättegången skulle ha dragit i gång i oktober i fjol men sköts upp så att en psykiatrisk undersökning kunde genomföras.

Är rankad 20:e i världen

Kyrgios anlände på fredagen till domstolen på kryckor då han opererat knät efter att tidigare i år ha dragit sig ur Australian Open på grund av en knäskada.

Den 27-årige tennisspelaren, rankad på plats 20 i världen, anklagades för att ha knuffat omkull sin ex-flickvän vid ett gräl under en utekväll i Canberra i december 2021.

”En engångsföreteelse”

Domaren i fallet, Beth Campbell, menade enligt NCA Newswire att det inträffade inte var tillräckligt för en fällande dom. Hon förklarade att Kyrgios agerande inte var överlagt, utan en ”impulsiv och olycklig reaktion” på en incident som framstod som en engångsföreteelse.

När Kyrgios lämnade domstolen vägrade han att svara på frågor om hur det kändes att bli friad, utan svarade bara kort på frågor om vad som händer med tenniskarriären framöver.

”Respekterar dagens domslut”

Lite senare publicerade han dock ett uttalande på sitt Instagram-konto.

”Jag respekterar dagens domslut och är tacksam över att rätten valde att avslå åtalet utan straff. Jag mådde inte bra när det skedde och jag reagerade på situationen på ett sätt som jag är djupt ångerfull över. Jag vet att det inte var okej och jag är genuint ledsen över smärtan jag orsakat”, skriver Kyrgios, och fortsätter:

”Mental hälsa är tufft. Livet kan ibland vara överväldigande. Men jag har upptäckt att söka hjälp och jobba med mig själv har fått mig att må bättre och prestera bättre”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.