Rebecca Peterson kom igång efter att ha blivit nollad i första set. Foto: TT.

Nollad Rebecca Peterson till final i Kina

Uppdaterad
Publicerad

Rebecca Peterson är klar för final i WTA-turneringen i Tianjin, Kina. Detta efter att ha besegrat tunisiskan Ons Jabeur med 0-6,6-4,7-5.

– Det kändes som om jag spelade hemma i Sverige, säger Peterson.

Peterson skakade av sig det urusla första setet och vann det jämna andra setet. Det tredje och avgörande setet blev också jämnt.

Vid ställningen 4–4 och 0–30 i gamet stod Peterson för ett par riktigt starka bolldueller och kunde gå fram till 5–4. Jabeur kom dock tillbaka, men vid ställningen 6–5 kom en nätrullare från svenskan som innebar 30–15 i gamet och därefter kunde hon ta hem semifinalen.

– Jag har det verkligen härligt här i Kina. Jag fick verkligen slåss för alla poäng, Ons gjorde det bra, jag är glad över att vara i final, sade Peterson efter vinsten i Viaplays sändning.

”Det kyliga vädret är inget nytt för mig”

Senare för WTA berättade Peterson trivdes i det kyliga vädret.

– Jag är från Sverige och det kyliga vädret är inget nytt för mig. Det kändes som om jag spelade hemma, skämtar Peterson.

I finalen, som spelas i morgon, blir det en kamp mot 125-rankade brittiskan Heather Watson som slog ryskan Veronika Kudermetova med 6-1,6-4. Peterson slog Watson med 6-2,6-2 när de möttes i Wuhan, Kina, för tre veckor sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.