Novak Djokovic måste förlita sig på Jannik Sinner. Foto: Antonio Calanni

Novak Djokovic till semifinal efter hjälp av Jannik Sinner

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic slog reserven Hubert Hurkacz med 7-6(7-1),4-6,6-1 i sin tredje och sista gruppspelsmatch i ATP-slutspelet i Turin under eftermiddagen.

Sedan fick han vänta till strax före midnatt på att Jannik Sinner vann mot Holger Rune med 6-2,5-7,6-4 innan semifinalplatsen var klar för serben.

– Det var viktigt att fortsätta på vinnarspåret. Det var en jämn match som kunde ha gått hans väg, en bergochdalbanematch, säger Sinner efter vinsten.

I och med att Hurkacz, reserv för skadade Stefanos Tsitsipas, tog ett set av Djokovic var det klart att Sinner redan var klar för semifinalen innan matchen mot Rune.

ATP

Om Rune vunnit mot Sinner skulle han tagit sig vidare till semifinal och slagit ut Djokovic. Dansken stred tappert och drog sig inte för att häftigt ifrågasätta domarbeslut vilket möttes av burop.

Djokovic irriterad över fråga

Rune var med till 4-4 i det tredje setet innan Sinner kunde bryta och sedan serva hem matchen och mötas av sång från den entusiastiska hemmapubliken.

Djokovic, som haft häftiga humörsvängningar hela veckan i Turin, var tydligt irriterad över att få frågor om det efteråt.

– Du frågar mig om varför jag var upprörd? Varför då? Jag förlorade ett set så det var en normal reaktion. Det var en bra vinst, säger Djokovic i intervjun på banan i Eurosports sändning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ATP

Mer i ämnet