Djokovic vann stjärnmötet – bjöd på galen semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Det 58:e mötet stjärnorna emellan.

Och det skulle bli en helt fenomenal semifinal i Franska öppna.

Den otroligt jämna matchen mellan Novak Djokovic och Rafael Nadal blev en nagelbitare – där det till slut blev den förstnämnde som lämnade med seger till siffrorna, 3-6, 6-3, 7-6, 6-2.

”The golden era”.

Veteranerna spelade kanske sin bästa tennis någonsin och de stora stjärnorna höll stundtals en nästintill omänsklig nivå.

Novak Djokovic blev den som orkade längst, spelade mest fokuserat och drog det längsta strået. Serben tog revansch från i fjol, när han förlorade mot spanjoren i finalen av Franska öppna.

– Det är det bästa stödet vi haft. Det har varit ett privilegium att vara på samma spelplats som Nadal i kväll, säger Djokovic i segerintervjun i Eurosports sändning.

– Det är svårt att finna orden att beskriva hur speciellt det är att spela mot Rafael.

Det var dock Nadal som öppnade bäst. Han ledde första set med 5-0, men därefter kom Djokovic tillbaka och tog successivt över taktpinnen i matchen. Tredjeseedade Nadal fick hem detta set till 6-3.

”Man försöker intala sig att det inte är någon press”

Men den förstaseedade spelaren hakade på och skulle fortsätta på positivt vis i andra set, där han fick en riktigt bra start och hade jobbat sig in i matchen. 35-åringen tvingade Djokovic ständigt till de svåra slagen och gjorde det bra. Men det räckte inte.

I tredje set bjöds det på stående ovationer till Novak Djokovic. Han briljerade och tog hem tredje set till 7-6 – och det var som att den fantastiska matchen vägrade ta slut.

Nadal vek sedan ned sig en aning, det utnyttjade 34-åringen, som avrundade matchen till siffrorna 6-2 i fjärde och sista set.

– Man försöker intala sig själv att det inte är någon press här, men det är det... säger Djokovic med glimten i ögat.

Efter detta resultat står det nu 19-8 i Nadals favör vad gäller grusmatcher.

Vunnit 13 gånger tidigare

Rafael Nadal har vunnit 105 matcher och förlorat 3 i Franska öppna. Totalt har han kammat hem titeln 13 gånger.

– Det var en bra match därute och bra jobbat av honom, säger Nadal efter matchen.

Vinnaren, Djokovic, har nu chansen att bärga sin andra titel i grand slam-turneringen någonsin. Han tog förstaplats senast 2016.

Han ställs mot Stefanos Tsitsipas, som tidigare i dag besegrade Alexander ”Sasha” Zverev, i final.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.