Novak Djokovic har skadeproblem mindre än två veckor före Australian Open. Foto: Trevor Collens

Novak Djokovic vann efter skadeproblem: ”Fick konstant behandling”

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Novak Djokovic vann sin match för Serbien i United Cup i Perth, Australien, efter skadeproblem i sin högra handled som han fick behandling för.

– Jag fick i princip konstant behandling, säger Djokovic.

Djokovic vann lagmatchen mot Tjeckiens Jiri Lehecka med 6-1,6-7(3-7)6-1 och tog en medicinsk timeout efter att ha förlorat andra sets tiebreak.

– Skadan skedde under uppvärmningen idag innan matchen. Jag fick i princip konstant behandling innan matchen, under matchen, efter matchen, säger 36-åringen till media efteråt.

ATP

Avstod sedan mixeddubbeln

Djokovic avstod sedan att ställa upp i mixeddubbeln som Serbien vann. Totalt vann man lagmatchen med 2-1 och är klar för kvartsfinal i turneringen som har en total prissumma på 100 miljoner kronor.

– Det är inte första gången som jag har ställts inför sådana här omständigheter. Jag tror att det inte är något större bekymmer, eftersom jag ändå lyckades avsluta matchen och lyckades spela bra, även om känslan inte var hundraprocentig.

Djokovic har vunnit Australian Open, som inleds 14 januari, rekordmånga tio gånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ATP

Mer i ämnet