Stefan Olsson kan bli dubbel Wimbledonmästare 2018. Foto: Bildbyrån

Ny Wimbledonfinal för Stefan Olsson

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Olsson regerar ännu i Wimbledon.

Den svenske rullstolstennisstjärnan är klar för sin andra Wimbledonfinal efter 6–2, 6–4 mot Alfie Hewett.

”Kom igen, då!”

Så lät det från bana 4 i Wimbledon vid halv ett lokal tid när rullstolstennisspelaren Stefan Olsson gick till final. På den fjärde matchbollen kunde han till sist knyta ihop säcken efter ett avslutande nervöst game med både hårda servar och flera dubbelfel. En serveretur i nät avslutade matchen.

2017 års mästare Stefan Olsson är på väg mot nya höjder i Wimbledon. Den svenska para-stjärnan i tennis hade inga större problem med att manövrera ut fransmannen Nicolas Peifer ganska enkelt med setsiffrorna 6-2, 6-3 i kvarten och i den soliga semifinalen mot den betydligt yngre britten Alfie Hewett visade inte starke Stefan Olsson någon pardon.

Han gick snabbt fram till setseger med  6–2, och i det första viktiga gamet i andra set vände han och vann efter några tuffa passerslag och kunde sedan gå fram till en 3–0-ledning, bland annat efter många smarta underskruvade slag som hans motståndare inte klarade av att ”gräva upp”.

Men plötsligt fick Hewett, ivrigt påhejad av hemmapubliken, nya krafter. Han bröt, lite oväntat, Olssons serve till 1–3 och kunde också vinna ytterligare två game till 3–3 innan Olosson tog tillbaka kommandot.

”Kom igen!” hördes gång på gång när Olsson bröt Hewetts serve till 4–3 och sedan servade hem 5–3.

Hewett var rejält illa ute i det nionde gamet, men ett snyggt passerslag och en felträff från Olsson räddade kvar honom i matchen efter att han klarat av att rädda två matchbollar.

Det sista gamet blev svängigt. Olsson servade stenhårt och vann flera poäng direkt på serven, men det blev också flera dubbelfel i detta game. Men med mental och fysisk styrka kunde Olsson vinna på sin fjärde matchboll.

I finalen ställs han mot argentinaren och världstrean Gustavo Fernandez som vann en tresetare över belgaren Joachim Gerard.

Olsson vann Wimbledon förra året vilket var hans första grand slam-titel.

Senare i kväll spelar Stefan Olsson också semifinal i dubbeln tillsammans med belgaren Joachim Gerard.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.