Novak Djokovic behandlas under Wimbledon. Nu har problemen återkommit och starten i Australian Open om tio dagar är högst tveksam. Foto: TT.

Ödesdagar för skadad Djokovic

Uppdaterad
Publicerad

Den förre världsettan Novak Djokovic, som tappat till tolfte plats på rankingen, som vunnit sex av sina tolv Grand Slams i Australien är fortfarande tveksam till start i årets turnering.

Serben har på sin egen hemsida meddelat att han kommer till start i en uppvisningsturnering i Melbourne nästa vecka, vilket blir hans comeback efter att ha haft armbågsbesvär sedan Wimbledon förra året.

Djokovic skulle gjort comeback för en vecka sedan men hoppade av. Han uttalar sig inte om hur läget är nu och hur träningen har gått.

Australian Open

Förra veckan sade han:

– Jag har börjat känna smärta igen.

Uppvisningsturneringen spelas på Kooyong stadion som ligger i en annan del av Melbourne än Melbourne Park där Australian Open spelas.

Så sent som i morse hoppade Andy Murray av Australian Open på grund av långvariga skadeproblem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet