Naomi Osaka drar sig ur Roms WTA-turnering. Foto: Bildbyrån

Osaka drar sig ur Roms WTA-turnering

Uppdaterad
Publicerad

Naomi Osaka drar sig ur kvartsfinalen i WTA-turneringen i Rom. Anledningen är en skadad högerhand.

– Jag vaknade upp i morse och kunde inte röra min tumme, säger Osaka enligt Reuters.

Världsettan Naomi Osaka skulle ha mött den fjärderankade nederländskan Kiki Bertens i kvartsfinal i Rom under fredagen. Men kort innan match kom beskedet att japanskan drar sig ur, och lämnar walk-over. Anledningen ska vara en skada på högerhanden.

– Jag vaknade upp i morse och kunde inte röra min tumme. Jag försökte träna och greppa mitt racket, men det gick inte. Jag fortsatte känna smärta när jag rörde min arm åt olika håll, sade Osaka enligt Reuters.

Det är oklart hur allvarlig skadan är och om Franska Öppna, som börjar om nio dagar, är i fara för Osaka som vann årets första Grand Slam, Australian Open.

På grund av regn tvingades Osaka spela två matcher i går, mot Dominika Cibulkova och Michaela Buzarnescu, och vann båda i två raka set.

– Jag kände ingen smärta i går. Det är därför jag är undrande, för jag vaknade upp i morse och kunde verkligen inte röra min tumme. Jag tänkte att jag kanske hade sovit på den och att smärtan skulle ge med sig, men det gjorde den inte.

Bertens får möta antingen Johanna Konta eller Marketa Vondrusova i lördagens semifinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.