Osaka om Peng Shuai: ”Stolt över hur WTA hanterade det”

Uppdaterad
Publicerad

Tennisstjärnan Peng Shuai var försvunnen under några veckor i november. Efter första omgången i Australien Open var Naomi Osaka oroad för den kinesiska stjärnan och hoppas få positiva nyheter om Shaui snart.

– Jag har inte hört några nyheter. Jag är inte säker på om det är oroande eller inte, sa Osaka efter att ha gått vidare till andra omgången i Australian Open.

Peng Shuai anklagade den Kinas tidigare vice premiärminister Zhang Gaoli för sexuella övergrepp på sociala medier-plattformen Weibo. Inlägget togs snabbt bort. Och efter det var tennisstjärnan försvunnen i tre veckor innan hon dök upp och hade ett telefonmöte med Internationella olympiska komittén.

Nu var det ett tag sen det kom nyheter om Shuai och det är oklart om hon är fri eller inte.

– Jag har inte hört några nyheter. Jag är inte säker på om det är oroande eller inte, sa Osaka efter första omgången i Australian Open.

”Stolt över WTA”

Tennisorganisationen WTA har tidigare uttryckt att de är bekymrade över Peng Shuais hälsa och är inte övertygade av de få uttalanden hon gjort. Naomi Osaka hyllar WTA:s agerande i frågan.

– Jag tycker WTA, hela organisationen, har hanterat frågan väldigt väl. Jag är väldigt stolt över dem. Jag känner att det är en situation som vi behöver ha mer information om, vilket är väldigt svårt. Jag tror alla väntar på nyheter, säger hon.

Peng Shuai har tidigare i sin karriär vunnit dubbeln i både Wimbledon och Franska Öppna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.