Barbora Krejcikova skrällvann. Foto: Bildbyrån

Skrällen: Oseedad tjeckiska vann Franska öppna

Uppdaterad
Publicerad

Barbora Krejcikova har tagit karriärens första grand slam-titel.

I finalen i Franska öppna slog den oseedade tjeckiskan Anastasia Pavlyutjenkova med 2-1 i set.

–Jag kan inte tro att jag nyss vann en grand slam, säger Barbora Krejcikova i Eurosports sändning.

För bara två veckor sedan vann Barbora Krejcikova sin första singelturnering när hon segrade i Strasbourg. Nu kan hon också addera en grand slam-titel på sin merlista.

Inför 5 000 åskådare vann hon finalen i Franska öppna med 2-1 i set (6-1, 2-6, 6-4).

Det var en tårögd Krejcikova som intervjuades efteråt.

– Jag kan inte tro att jag nyss vann en grand slam, säger hon i Eurosports sändning.

Skadekänning i andra set

Efter en darrig inledning vann Krejcikova sex raka gem och tog hem första set med 6-1. Setsegern kom efter imponerande spel på gruset i Paris.

Anastasia Pavlyutjenkova kom ut starkare i andra set och hade bland annat två breakbollar mot sig som hon lyckades reda ut. Ryskan gick upp till 5-2 innan setet fick brytas på grund av skadekäning.

Pavlyutjenkova fick behandling och kom tillbaka i spel med ett hårt tejpat vänsterlår.

Trots det vann hon andra set med 6-2 och utjämnade till 1-1.

Sista set blev jämnt. När Krejcikova hade chansen att avgöra räddade Pavlyutjenkova två matchbollar och såg till att finalen levde vidare.

Chans till dubbla titlar

Men till slut orkade inte ryskan stå emot. Krejcikova vann tredje set med 6-4 och vann Franska öppna i sin blott femte start i en grand slam.

– Jag vill bara tacka alla som kom hit i dag. Jag har haft det bästa stödet och fått så mycket energi. I dessa tider, med pandemin, är det härligt att se er alla här. Jag är verkligen superglad, säger Krejcikova.

För Krejcikova, som är tidigare världsetta i dubbel, finns chans till ytterligare en titel i morgon när hon spelar final i Franska öppna i dubbel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.