Barbora Krejcikova vann semifinalen efter jättedrama. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fick matchboll felaktigt bortdömd – gick ändå till final

Uppdaterad
Publicerad

33-rankade Barbora Krejcikova vann en galet dramatisk semifinal mot 18-rankade Maria Sakkari med 7-5,4-6,9-7. Hon fick en matchboll felaktigt bortdömd men kunde ändå ta sig samman och vinna.

– Jag har alltid velat spela en sådan här match även om bara en kunde vinna. Jag är stolt över mig själv och det viktigaste av allt, även i livet i övrigt, är att kämpa, säger Krejcikova intervjun från banan i Eurosports sändning efter en match på 3.18.

Det var vid den fjärde matchbollen vid 8-7 i skiljeset som Sakkari fick en boll vid baslinjen bortdömd av linjedomaren och tjeckiskan sträckte händerna i en segergest. Huvuddomaren gick då ner och visade att bollen var på linjen och den spelades om. Enligt uppgifter i Eurosport var dock bollen ute med 1,9 centimeter enligt hawkeye, som dock inte tillämpas officiellt på Roland Garros.

”Svårt att ha en åsikt”

Trots att Krejcikova kunde blivit av med finalplatsen på grund av ett felaktigt domslut krävde hon inte hawkeye som skapar exakt rättvisa.

– Det finns inget hawkeye på grus, det är svårt. Jag menar, ibland är det en hjälp, ibland inte. jag vet inte. Det är väldigt svårt att ha en åsikt, säger Krejcikova efter att hon fått reda på omständigheterna.

Krejcikova avgjorde sedan på sin femte matchboll. Vid 5-3 i skiljeset hade Sakkari en matchboll som hon inte förvaltade.

Många egna misstag gav dramatiken

Den livfulla grekiskan peppade sig med skrik och gester efter varje vunnen poäng och såg under nästan hela matchen ut att vinna men slog bort sig mot den bollsäkra tjeckiskan. Innan turneringen i Paris hade 25-åriga Sakkari nått fjärde omgången som bäst i en Grand Slam.

Det var nervöst på Philippe Chatrier och matchen var mer dramatisk än välspelad och de egna misstagen dominerade på det röda gruset.

Krejcikova möter i finalen ryskan Anastasia Pavlyutjenkova den skrällfyllda turneringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.