Jessica Pegula skrällde mot världsfemman. Foto: TT

Pegula skrällde – slog ut världsfemman

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot måndag tog Jessica Pegula sin första seger mot en topp tio-motståndare, och slog därmed ut världsfemman Elina Svitolina.

Hon är nu klar för kvartsfinal i Australian Open.

– Alla gratispoäng du kan få är jätteviktiga, säger Pegula efter matchen.

Förra året åkte Jessica Pegula ut i första rundan. I år spelar amerikanskan för första gången kvartsfinal i en Grand Slam-singelturnering. 26-åriga Pegula, rankad 61, slog ut femteseedade ukrainskan Elina Svitolina efter 6–4, 3–6, 6–3.

– Det är rätt varmt i dag, och med nerverna och att första set blev ganska tufft, så tror jag att jag blev lite trött, säger Pegula om andra set.

Australian Open

Pegula är i kanonform. Hon har nämligen vunnit fyra matcher på Melbourne Park den senaste veckan, mot bland annat tvåfaldiga Australian Open mästaren Victoria Azarenka.

Ukrainskan lyckades bryta Pegula två gånger i andra set, och var på väg mot en tredje när Pegula studsade tillbaka.

Ställs mot sin tidigare dubbelpartner

Pegula kommer nu ställas mot sin tidigare dubbelpartner och goda vän Jennifer Brady i en helamerikansk kvartsfinal.

– Det är en möjlighet för oss båda. Jag är bara glad att jag är här. Hon har spelat bra tennis, och visat att hon är en spelare av högsta klass, säger Pegula.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet