Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Rebecca Peterson tog två WTA-titlar den här säsongen. Foto: Bildbyrån

Peterson hyllar nya tränaren: ”Blivit tekniskt, taktiskt och mentalt bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Rebecca Peterson har haft karriärens bästa säsong med bland annat två WTA-titlar.
Anledningen? Nya tränaren Thomas Högstedt.
– Jag har blivit bättre tekniskt, taktiskt och mentalt, säger Rebecca Peterson till SVT Sport.

Efter segrar i WTA-turneringarna i kinesiska Nanchang och Tianjin är Rebecca Peterson rankad 44 i världen – hennes bästa notering någonsin. Bakom framgången står bland annat tränaren Thomas Högstedt som tränat svenskan sedan i somras. Högstedt är en av Sveriges mest meriterade coacher och har bland annat tränat spelare som Simona Halep och Caroline Wozniacki.

– Efter Wimbledon bestämde jag mig för att utöka teamet med Thomas och han har verkligen stor del i att det gått så bra de senaste månaderna, säger Peterson till SVT Sport.

Krävande ledarstil

– Han har betytt otroligt mycket. Han har själv spelat och coachat många toppspelare och jag är glad att han vill dela med sig av sin erfarenhet till mig. Jag har blivit bättre tekniskt, taktiskt och mentalt.

Högstedt har en tuff ledarstil och beskrivs som krävande. Hela 20 år har gått sedan han senast tränade en svensk tennisspelare – då bland annat Magnus Norman och Pim-Pim Johansson. Högstedt fanns inte på plats när Peterson vann WTA-titlarna i Kina men gjorde ändå stor nytta.

– Han har, tillsammans med min pappa som också är tränare, strukturerat upp mina dagar. Sedan har han suttit uppe och kollat på alla mina matcher och analyserat och pratat med mig om hur jag ska möta de andra spelarna.

Högstedt ser stor potential i den 24-åriga svenskan.

– Potentialen är obegränsad. Hur det går beror framför allt på hur hon utvecklas närmsta tiden men hon kan gå hur långt som helst. Hon har slagit topp tio-spelare men sedan måste hon bli bättre på allt för att slå den absoluta toppen, säger Högstedt.

Ska bli mer offensiv i spelet

Nu väntar lite semester för Peterson och sedan träning inför nästa säsong. Hon ska bli offensivare, gå mer framåt i banan och förbättra serven.

– Jag ska ta en annan position och försöka kontrollera spelet mer. Jag känner hela tiden att jag är hungrig och vill bli ännu bättre. Jag strävar hela tiden efter nya mål.

Nästa säsong är de stora målen Grand Slam-turneringarana och OS.

– Jag kommer jobba stenhårt för OS, att ta en plats. Sedan vill jag inte bara ta en plats utan vara med och tävla om medaljerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer