Rebecca Peterson (till höger) kämpade tappert, men var chanslös när ryska storstjärnan Maria Sjarapova (till vänster) skruvade upp tempot. Foto: Nyhetsbyrån TT

Peterson chanslös mot Sjarapova

Uppdaterad
Publicerad

Australian Open-debutanten Rebecca Peterson inledde starkt och vann matchens första game. Men sedan blev motståndet, i form av före detta världettan Sjarapova, alldeles för tufft.

– Sjarapova var bättre än mig i dag, säger Peterson till TT.

Matchen var försenad och drog igång sent, 23.30 på natten lokal tid. Rebecca Peterson inledde första minuterna starkt och såg självsäker ut, men hade svårt att svara när Sjarapova skruvade upp tempot.

Den ryska tennisstjärnan, rankad 30 i världen, kontrollerade större delen av matchen. Andra set var till en början ren utklassning, där Sjarapova tog hem fyra game i rad. Ryskan vann slutligen med 6-2, 6-1.

Australian Open

– Jag hade inte så jättemycket att sätta emot tyvärr, säger Peterson till TT.

Båda svenskorna ute ur turneringen

För 23-åriga Rebecca Peterson från Stockholm, som aldrig tidigare mött Sjarapova, innebär förlusten att hon är ute ur Australian Open. Tidigare under dagen gick Johanna Larsson samma öde till mötes, efter förlust mot danska tennisstjärnan Caroline Wozniacki.

Förlusten till trots tar Peterson med sig erfarenheten som en match mot en superstjärna på en av världens största arenor innebär.

– Det var första gången jag mötte henne och på den här arenan. Varje erfarenhet man tar med sig är positivt. Det var fantastiskt kul att spela och jag är fantastiskt glad över alla som kom ut och stöttade.

Sjarapova: ”Långt senare än min sovtid”

Sjarapova var glad över segern men passade också på att rikta en känga mot den sena speltiden. Matchen drog som sagt igång 23.30:

– Jag vet inte hur ni andra känner, men det här är långt senare än min vanliga sovtid.

Peterson vill inte skylla förlusten på den sena starttiden.

– Det är exakt samma för båda. Det är sådant som händer och man får göra det bästa av situationen. Det var inte därför jag spelade sämre.

För Maria Sjarapova väntar nu Caroline Wozniacki i den tredje matchomgången av Australian Open.

För Peterson och Johanna Larsson väntar fortsatt spel i Australian Opens dubbelturnering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet