Rebecca Peterson. Foto: Bildbyrån

Peterson räddade tre matchbollar

Uppdaterad
Publicerad

Hon räddade tre matchbollar och slog ut amerikanskan Shelby Rogers efter 2-1 6-7(3-7),7-6(10-8),6-2.

Nu är Rebecca Peterson, 25, klar för andra omgången i Franska öppna.

”Känslan är såklart bra, en vinst är en vinst och idag var det en fight”, skriver hon i ett SMS till SVT Sport.

Skador grusade fjolårssäsongen för den 60-rankade Rebecca Peterson. Nu är hon dock tillbaka med besked – och vidare i Paris.

I första omgången i Franska öppna tog hon sig an Shelby Rogers, rankad 47:a. Peterson tog första set till tiebreak efter att ha varit i underläge 1-3 samt 3-5, men den gången var amerikanskan starkast.

Andra set gick även det till tiebreak, efter att Peterson varit illa ute med ett 1-4-underläge. Väl i tiebreak stod svenskan för en imponerande insats när hon räddade tre matchbollar och förlängde den tre timmar långa matchen till ett tredje och avgörande set. Ett set som Rebecca Peterson vann med klara 6-2 efter att ha avslutat med ett serveess. Då stod matchklockan på bana 13 på exakt tre timmar.

”Kroppen känns förvånansvärt bra men jag har också haft några långa matcher veckorna innan Paris vilket jag tror hjälpte idag”, skriver Peterson i ett SMS till SVT Sport.

Swiatek firade 20-årsdagen med att vinna

I nästa omgång väntar en av tennisvärldens hetaste spelare – polskan Iga Swiatek, som är regerande mästarinna.

”Det kommer bli en stor utmaning, hon vann förra året och hon har spelat bra under detta året. Det är dock viktigt att komma ihåg att varje dag är en ny match och det gäller för mig att hålla ett aggressivt spel. Det ska bli kul, blir en bra match och ser fram emot utmaningen!” skriver Peterson.

Swiatek firade sin 20-årsdag med att slå bästa vännen på touren, slovenskan Kaja Juvan, med 6-0,7-5.

– Det är aldrig enkelt att spela mot sin bästa vän. Jag försökte stänga av vänskapen i två timmar och bara fokusera på matchen, säger Swiatek till WTA.

Swiatek vann sensationellt grand slam-turneringen i Paris förra året, utan att tappa ett enda set, och verkar vara i lika god form den här gången.

KLIPP: Djokovic om Osakas bojkott:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.