• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Rebecca Peterson. Arkivbild. Foto: BILDBYRÅN

Peterson vidare – nu ställs hon mot världstrean

Uppdaterad
Publicerad

Rebecca Peterson fortsätter att visa strålande form inför US Open. Den svenska tennisstjärnan vann med 2–1 i set efter en imponerande vändning mot ryskan Veronika Kudermetova, rankad 57:a i världen, i andra omgången av WTA-turneringen i Cincinnati.

Peterson, som i första omgången slog ut 15-rankade brittiskan Johanna Konta, förlorade första set med 2–6 efter att ha tappat två servar, men 24-åringen kom tillbaka, vann andra set med 7–5 och inledde det tredje setet på bästa vis. Peterson bröt sin motståndares serve två gånger, drog ifrån till 3–0 i game och släppte sedan aldrig greppet.

Segersiffrorna skrevs till 2–6, 7–5, 6–2 i en match som varade i 2,5 timme.

I nästa omgång ställs 74-rankade Rebecca Peterson mot tjeckiska världstrean Karolina Pliskova, som avfärdade kinesiska Yafan Wang, rankad 52:a, i två raka set (6–1, 6–3).

US Open inleds den 26 augusti.

Hon är bäst betalda idrottskvinnan i världen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.