Iga Swiatek är vidare till andra omgången i Australian Open. Foto: TT

Polska skrällen från Paris vidare: ”Alltid bättre i Grand Slams”

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste Grand Slam-vinnaren, Iga Swiontek, gick vidare till den andra omgången i Australian Open efter att ha slagit nederländskan Arantxa Rus med 6-1,6-3.

De magiska höstdagarna i Paris gjorde att Swiatek slog igenom och gick från doldis till stjärna och hon var tvungen att lämna Polen för att kunna träna ifred.

I en förturnering i Melbourne förra veckan förlorade Swiatek sin andra match mot den 33-rankade ryskan Jekaterina Alexandrova i sin återkomst på WTA-touren.

Australian Open

I natt visade 19-åringen den beslutsamhet som tog henne till toppen i Franska öppna.

– Jag kände mig mycket bättre än under min första turnering här och hade bättre självförtroende. Jag hade vissa tvivel efter matchen mot Alexandrova men nu gick det mycket bättre, säger Swiatek på den Youtubesända presskonferensen.

Lyssnade på Marvin Gaye

Musikintresserade Swiatek hade i natt Marvin Gayes ”It takes two” i hörlurna och tog till ett knep för att komma vidare. 

– Jag nollställde mig och startade om på nytt. Jag vill alltid dominera på banan och det lyckades bra så jag är lycklig.

Trots att Swiatek ännu är tonåring har hon märkt att Grand Slam-turneringar ger henne extra motivation.

– Jag spelar alltid bättre i Grand Slam-turneringar. Jag vet inte om det beror på förberedelserna eller om det bara är den rätta tidpunkten för mig. Mitt mål är att bli stabil och jag vill spela bra i alla turneringar. Jag försöker se varje match på samma sätt även om det fungerar bättre på Grand Slams, säger hon.

17922 åskådare hittade in till första dagens spel på Melbourne Park, en av de första stora internationella tävlingarna med så stor publik under coronapandemin. Förra året kom 64387 åskådare på första dagens spel.

KLIPP: Vondrousova numret större än Peterson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet