Världstvåan Caroline Wozniacki deppar efter tidiga uttåget i Wimbledon. Utslagen i andra omgången av Jekaterina Makarova. Foto: Bildbyrån

Wozniackis förbannelse fortsätter – ute ur Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Wozniacki är ute ur Wimbledon. Världsettan i dubbel Ekaterina Makarova stod för en strålande insats och vann med 2-1 i set. Makarova vann med 6-4,1-6, 7-5 i en galet svängig match.

– Jag är verkligen lycklig. Jag spelade en bra aggressiv tennis i dag, säger Makarova i Eurosports sändning.

Världstvåan Caroline Wozniacki har aldrig nått förbi den fjärde omgången i Wimbledon – och inte heller den här gången.

Redan i den andra omgången blev ryskan och dubbelspecialisten – rankad 35:a i singel – Ekaterina Makarova för svår.

Wozniacki räddade fem matchbolllar och såg ut att ordna upp det hela, men på den sjätte matchbollen avgjorde en till synes lättad Makarova. Hon vann det sista setet med 7-5 efter att ha brutit danskans serve i det sista.

Irriterades av flygmyror

– Jag var väldigt nervös på slutet. Det är bara andra gången jag besegrar henne. Jag är så glad över att jag lyckades lugna ner mig vid ställningen 5–5, sade Makarova i arrangörens intervju direkt efter segern.

Wozniacki lämnade snabbt banan utan att visa mycket känslor.

Andraseedade Wozniacki kämpade mot dubbla motståndare på bana ett. Förutom en storspelande ryska irriterade flygmyror spelarna. Wozniacki vädjade till domaren vid flera tillfällen och ville att arrangören skulle spreja banan för att få bort insekterna.

Nervös Makarova fick andas ut

Matchen var en mycket svängig historia. Wozniacki vann till exempel det andra setet med 6-1 och såg ut att ha kopplat ett ordentligt grepp om Makarova.

Men Makarova hittade tillbaka – och mer därtill. I ett välspelat avgörande set spelande hon bländade tennis med raka precisa grundslag. Snabbt var hon uppe i ledning 5-1.

Då var det hennes tur att darra. 5-1 blev snabbt 5-3, och efter att ha missat fyra matchbollar i det åttonde gamet kunde Wozniacki både bryta och serva sig tillbaka och det var utjämnat, 5-5.

Men mönstret upprepade sig – det svängde igen. Makarovas nerver släppte och efter att ha servat sig fram till 6-5-ledning kunde hon sedan – på sin sjätte matchboll – avgöra.

– Jag är verkligen lycklig. Jag spelade en bra aggressiv tennis i dag, avslutar Makarova i Eurosports sändning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.