Publiken stoppas i Australian Open

Uppdaterad
Publicerad

Australian Open stoppar all publik de närmaste fem dagarna.

Det beskedet kom efter ett nytt misstänkt coronautbrott i Melbourne.

– Det har varit riktigt kul att ha fått tillbaka publiken. Men i slutändan måste man göra det som är bäst för alla, säger Serena Williams.

Serena Williams, som är på jakt efter sin 24:e grand slam-titel, gick ut på Rod Laver Arena nästan samtidigt som delstaten Victorias premiärminister meddelade att Melbourne och resten av Victoria stängs ner i fem dagar.

”Tuffa dagar för alla”

– Jag visste inte om det förrän matchen var slut. Och det var bra att jag inte visste om det. Det kommer att bli några tuffa dagar för alla, tror jag. Men förhoppningsvis tar vi oss igenom det, säger Williams efter sin seger över Anastasia Potapova.

Australian Open

Nedstängningen kommer efter ett nytt utbrott av den brittiska varianten av coronaviruset på ett karantänhotell vid Melbournes flygplats.

Serena Williams, som inte förlorat ett set i årets turnering, är klar för fjärde omgången efter seger med 7–6, 6–2 mot Anastasia Potapova. Nu väntar tuffare motstånd i åttondelsfinalen – nämligen sjundeseedade Aryna Sabalenka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet