Emma Raducanu verkar ha hittat storformen precis lagom till US Open, där hon har sin historiska titel att försvara. Foto: TT

Raducanu har hittat formen inför US Open – nollade ännu en stjärna

Uppdaterad
Publicerad

Emma Raducanu verkar ha hittat formen inför US Open där hon har sin skrälltitel från förra året att försvara. I Cincinnati vann hon mot Victoria Azarenka med 6-0,6-2 i den andra omgången.

– Jag spelade en bra match helt klart och mot ”Vika” var jag tvungen att vara fokuserad hela matchen. Jag är nöjd med hur jag klarade av att avsluta matchen. De sista gamen var väldigt svåra, säger Raducanu enligt de stora nyhetsbyråerna.

I den första omgången slog hon Serena Wiliams med 6-4,6-0. I två matcher inom ett dygn har den 19-åriga brittiskan nollat en meriterad motståndare i ett set.

Första vinsten mot en topp 30-spelare på nästan ett år

Efter den historiska vinsten i US Open förra året när hon som första kvalspelare (även herrar inräknade) vann turneringen har Raducanu inte vunnit en enda turnering. I matchen mot Williams noterades Raducanu för ett eget misstag. Mot 22-rankade Azarenka gick hon fram till 6-0,4-0 innan belarusiskan fick med sig två games.

Det var första gången sedan vinsten i US Open för snart ett år sedan som Raducanu slog en topp 30-spelare.

Raducanu har tack vare vinsten i US Open klarat av att hålla sig uppe så högt som 13:e på rankingen. Om hon förlorar tidigt i US Open kan det bli ett jättefall på rankingen då hon har 2000 poäng att försvara.

US Open inleds 29 augusti i New York.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.