Rebecca Peterson under matchen mot Wozniacki. Foto: TT.

Rebecca Peterson skadad – avbryter Kinaturné

Publicerad

Enligt tennissajten goodtogreat.se är Sverigeettan Rebecca Peterson skadad och drar sig ur sin pågående Kinaturné. Hon skadade i sig i foten gårdagens förlustmöte i Wuhan Open mot världstvåan Caroline Wozniacki.
– Foten värker lite nu, säger Peterson till SVT Sport på onsdagskvällen.

I går förlorade Rebecca Peterson mot världstvåan Caroline Wozniacki i Wuhan Open med setsiffrorna 6-4, 6-1. I dag kom beskedet att Peterson spelade fotskadad och tvingas avsluta sin Kinaturné, detta enligt goodtogreat.se.

Hon åker hem till Sverige för att undersöka foten.

– Jag har haft problem med vänster fot som tyvärr blev värre i Kina, säger Peterson till SVT Sport.

Peterson som i år fått lite av ett genombrott och som första gången någonsin tog sig vidare till tredje omgången i en Grand Slam är ranknad 61:a. Hon gjorde det i US Open.

Efter matchen mot Wozniacki fick hon också beröm av sin motståndare.

– Jag tycker att jag spelade ganska bra. Jag var lite rostig och mötte en väldigt bra motståndare. Hon hade bra tryck i slagen och varierade tempot en del och spelade bra tennis, säger Wozniacki till WTA om Peterson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer