Rebecca Peterson bryter med tränaren Thomas Högstedt. Foto: Bildbyrån/TT

Rebecca Peterson bryter med tränaren

Uppdaterad
Publicerad

Rebecca Peterson bryter med tränaren Thomas Högstedt, efter bara efter halvår.

– Vi väljer att gå skilda vägar, säger hennes pappa Mart.

Det var i augusti, efter Wimbledon, som Rebecca Peterson startade ett samarbete med den svenske stjärntränaren Thomas Högstedt, som tidigare tränat bland andra Maria Sjarapova.

Samarbetet gav effekt direkt. Under hösten har Peterson klättrat till en placering bland de 50 bästa på världsrankingen efter bland annat hennes två första WTA-titlar i Kina.

Peterson som haft skade- och sjukdomsproblem den senaste tiden, missade Fed Cup-kvalet i helgen, har hyllat samarbetet med Högstedt.

”Han har betytt otroligt mycket”

– Han har betytt otroligt mycket. Han har själv spelat och coachat många toppspelare och jag är glad att han vill dela med sig av sin erfarenhet till mig. Jag har blivit bättre tekniskt, taktiskt och mentalt, har hon sagt till SVT Sport.

Det är oklart varför paret bryter sitt samarbete.

”Vi tackar för den tid vi haft ihop och uppskattar allt han har gjort för Rebecca men vi valde att gå skilda vägar”, skriver hennes pappa och tränare Mart Peterson i ett SMS till SVT Sport.

SVT Sport har sökt både Rebecca Peterson och Thomas Högstedt utan framgång.

REPORTAGE: SVT Sport träffar Peterson i USA (19 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.