Foto: BILDBYRÅN

Peterson är tillbaka som mästare: ”Mycket hårt arbete bakom”

Uppdaterad
Publicerad
Efter fyra månaders uppehåll och arbetslöshet gick 44-rankade Rebecca Peterson in och vann sommartourtävlingen i Falkenberg under helgen. Nu har hon siktet inställt på att tävla utanför Sverige.
– Det har varit kul att få tävla skadefritt igen, säger hon till SVT Sport.

Trots det hårda arbetet med att återställa sin ryggskada och ett långt uppehåll, är Rebecca Peterson fortfarande Sveriges högst rankade tennisspelare och hon höll för favorittrycket i SM-serietävlingen. Rebecca Peterson utklassade formstarka framtidslöftet Caijsa Henneman med 6-3, 6-0.

– Det är väl alltid tufft att komma tillbaka efter ett skadeuppehåll. Det var ganska illa och då tar det tid att bygga upp det och vänja sig vid matchsituationen. Det är bra att jag fick chansen att spela i Falkenberg, säger Rebecca Peterson till SVT Sport och fortsätter.

– Det har ju krävts väldigt många timmar i gymmet. Det ligger väldigt mycket hårt arbete bakom som gör att jag kan spela igen.

Siktar på Palermo

Men den återvändande tennisstjärnan nöjer sig inte med titeln från SM-serietävlingen. Nu ska hon ut i Europa och över Atlanten.

– Mitt mål är ju att kunna tävla när säsongen väl drar igång. Jag siktar på att kunna spela i Palermo som börjar i augusti och de tävlingarna som följer efter det i USA, säger hon.

Den 31:a upplagan av Palermo Ladies Open äger rum den tredje till nionde augusti i år och för några dagar sedan blev det klart att det även spelas en WTA-turnering i Lexington, Kentucky.

KLIPP: Rebecca Peterson skadad och arbetslös: ”En bra tid att bli helt frisk” (13 juli 2020):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Rebecca Peterson vann två WTA-titlar och skulle ta nästa steg när skadeproblemen kom emellan. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer