Elena Svitolina inledde åter WTA-slutspelet med en seger. Foto: Aly Song/Reuters/TT

Regerande mästarens premiärsvit intakt

Uppdaterad
Publicerad

Elena Svitolina är regerande mästare i WTA-slutspelet.

I dag gick hon in i årets slutspel, och gjorde som hon brukar göra när turneringen inleds:

Hon vann – för fjärde gången i följd.

– Det var en tuff match, säger hon.

Ukrainskan Elena Svitolina har inte vunnit en enda turnering den här säsongen. Faktum är att hon inte har gått till en enda final. Men hon lyckades ändå ta sig till WTA-slutspelet, som hon vann förra säsongen.

Och när hon inledde turneringen i Kina mot Tjeckiens Karolina Pliskova, gick det som det brukar göra när Elena Svitolina går in i WTA-slutspelet. Hon vann matchen, och har därmed 4-0 i premiärmatcher i WTA-slutspelet. Efter matchen berättade hon att hon känner extra motivation med tanke på hennes relativt misslyckade år.

– Jag tror att min största motivation är att vinna pokalen det här året. Det är min sista chans. Jag försöker vinna så många matcher som jag kan. Det är min största motivation. Jag försöker alltid göra mitt bästa. Bara att vara här är en enorm bedrift av allihopa. Alla är mästare, så man måste spela sitt bästa spel, sade hon, enligt WTA:s hemsida.

Räddade setbollar

Matchen var tufft. Framför allt det första setet, som gick till tie break. Pliskova hade ett par setbollar, men Svitolina vann till slut med 14–12. Det andra setet gick något enklare, och vanns med 6–4.

– Jag behövde vara riktigt tuff mentalt, och försökte att inte tänka så mycket eftersom hon är en jättebra spelare, sade Svitolina.

– Några av slagen var helt fantastiska.

I Svitolinas grupp spelar även Wimbledom-segraren Simona Halep och US Open-vinnaren Bianca Andreescu.

Arkiv: Hon är bäst betalda idrottskvinnan i världen (7 augusti 2019).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.