Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se märkliga underhandsserven när Holger Rune slog Alejandro Davidovich Fokina. Foto: Discovery+

Holger Rune utnyttjade märklig underhandsserve – vände stora underlägen i supertiebreaket

Uppdaterad
Publicerad

Dansken Holger Rune räddade två matchbollar och vände 5-8 i supertiebreaket när han slog ut Alejandro Davidovich Fokina med 6-3,4-6,3-6,6-4,7-6(10-8) i Wimbledons tredje omgång. Det var ett drama som gjorde folk galna på bana 3.

– Wow! Det är ofattbart och en av de mest fantastiska matcher jag spelat, säger Rune i intervjun från banan i Eurosports sändning.

Innan supertiebreaket hade Rune räddat två matchbollar. Han fick en tung start på supertiebreaket och låg under med 2-6 och 5-8. Vid den sistnämnda poängen tjafsade han med domaren och var irriterad över att han inte fick utmana en lobb som den 34-rankade spanjoren slagit. Under dispyten rullade tv-bilder som visade att Fokinas lobb slagit ner mitt på baslinjen och var inne med god marginal.

Rune kämpade sig ikapp till 8-8, då Fokina försökte lura Rune med en snabb underhandsserve. Rune, som en katt med nio liv, var på hugget och rusade fram och slog in den skoningslöst och skaffade sig matchboll vid 9-8.

– Det var inget som jag förväntade mig men det var skönt eftersom han servade så oerhört bra, säger Rune om Fokinas oväntade drag i det vanskliga läget.

Publiken vild: ”Ruuuuune, Ruuuune”

Rune tog vara på sin första matchboll och lade sig ner på rygg medan publiken jublande skrek hans namn, vilket kunde tolkas som ett buande: ”Ruuuuune, Ruuuune”. Men det var tvärtom en hyllning efter det nästan fyra timmar långa dramat.

– Det är ofattbart och en av de mest fantastiska matcher jag spelat. Det är en liten bana men ni skapade en sån fantastisk stämning, säger Rune som för första gången nått fjärde omgången – detta i sitt andra Wimbledon.

– Det har gått bättre än förväntat och jag är så glad över att ha gått fram till fjärde omgången, säger den 20-årige världssexan.

MER WIMBLEDON: Ymer utslagen efter rysarmatch

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikael Ymer är utslagen från Wimbledon. Foto: TT Nyhetsbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.