Johanna Larsson och Kiki Bertens kliver in i WTA-slutspelets dubbelturnergin – och Maria Strandlund Tomsvik, ansvarig för seniorlandslaget spår bra chanser att ta sig vidare. Foto: Bildbyrån

”Semifinal är väldigt bra gjort”

Uppdaterad
Publicerad

För första gången på 30 år finns en svensk spelare med i WTA-slutspelet. Johanna Larsson kliver in i dubbelturneringen i Singapore tillsammans med nederländskan Kiki Bertens på fredag. Maria Strandlund Tomsvik, seniorlandslagsansvarig för svensk damtennis, tror på en bra chans.

– Semifinal är väldigt bra gjort. Jag tycker att de har en rimlig chans mot de flesta paren, säger Maria Strandlund Tomsvik till SVT Sport.

Australiska duon Ashleigh Barty och Casey Dellaqua väntar för den svensk-nederländska konstellationen i kvartsfinalen av WTA-slutspelet.

– De är jättebra, men chansen att gå vidare är rimlig. Jag skulle vilja säga att den är fifti-fifti, säger Maria Strandlund Tomsvik.

Senast en svensk spelare fanns med i WTA-slutspelet var för 30 år sedan när Catharina Lindqvist deltog i singel.

– Det är jättestort att bara hon har tagit sig dit. Det är bara åtta dubbelpar i världen som är där. Jag hoppas bara att de inte är nöjda med att bara vara där, säger Maria Strandlund Tomsvik.

Strandlund Tomsvik tycker inte det är uteslutet att Larsson/Bertens kan nå hela vägen till final.

– Man ska veta att det är creme dela creme som är kvar, men det är så jämnt att de skulle kunna nå dit. Det är några lag som sticker ut, men de har kapacitet för att rå på alla lag, och har spelat väldigt bra på slutet, säger Maria Strandlund Tomsvik.

Larsson/Bertens har tagit sig till WTA-slutspelet efter fyra titlar under året, och där segern i Linz är den senaste. 

– Johanna är en väldigt bra dubbelspelare, hon är kreativ vid nätet och har bra tempo från baslinjen. Kicki har en jättetung bollträff och de spelar tungt och kreativt tillsammans, säger Maria Strandlund Tomsvik, som ser paret Yung-Jan Chan och Martina Hingis som favoriter till slutsegern i dubbelturneringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.