Foto: TT

Serena Williams krossade Maria Sjarapova

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams städade enkelt undan Maria Sjarapova i US Opens första omgång. Williams 19:e raka seger mot den forna världsettan. Segersiffrorna skrevs 6-1, 6-1.

– Varje gång jag möter henne lyckas jag få fram min bästa tennis, säger Williams i tv-sändningen efter matchen.

Serena Williams behövde inte ens en timme på sig att slå ut ryskan som kämpat med skador och haft en jobbig säsong. 37-åriga Williams har själv haft skadeproblem under säsongen men tog sig hela vägen till final i Wimbledon och hoppas nog på att åtminstone upprepa den bedriften i årets sista Grand Slam.

– Kroppen känns bra. Jag känner mig bra. Min rygg är mycket bättre så det känns spännande. Det här kommer att bli roligt, säger Williams.

Sjarapova som har haft en dalande formkurva har inte vunnit en Grand Slam sedan Franska Öppna 2014. Samma år vann Williams sin senaste titel i Flushing Meadows, nu är hon på jakt efter sin sjunde US Open-titel.

Willams ställs mot Catherine McNally i andra omgången. Den 17-årige amerikanskan tog sig in via ett wildcard och slog betydligt mer rutinerade Timea Bacsinszky, Schweiz i första omgången.

Rebecca Peterson möter på onsdag Dayana Yastremska, Ukraina i den andra omgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.