Serena Williams är vidare till final i Wimbledon. Foto: Bildbyrån

Rörd Williams i Wimbledonfinal

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams verkar vara på väg tillbaka i toppform på riktigt. I semifinalen i Wimbledon slog hon ut tyskan Julia Görges. Det blir nu en återupprepning av finalen 2016.

Serena Williams ställdes mot den mer okända tyskan Julia Görges i semifinalen i Wimbledon, på pappret rankade 181 och 13 i världen.

Görges inledde smart och tog tillvara på alla chanser hon fick. Men tyskan gjorde några få enkla misstag, vilket hon inte hade råd med när Williams visade sig urstark och gjorde sin kanske bästa insats hittills under turneringen.

Efter två vunna set punkterade Williams matchen och höjde näven i skyn – Williams är återigen i final i Wimbledon efter 2-6, 4-6.

– Det är galet, jag vet inte ens vad jag ska känna just nu. Jag förväntade mig inte att göra så här bra ifrån mig i min fjärde turnering. Men när jag inte har något att förlora kan jag spela så fritt, säger hon i Eurosports sändning.

”En tuff förlossning”

Att Williams är tillbaka på högsta nivå efter att ha fött barn förra året är något som förvånar många – även henne själv.

– Jag hade en tuff förlossning och behövde göra flera operationer och klarade mig nästan inte, för att vara ärlig. Jag kunde knappt gå till min brevlåda, så jag tar allt som det kommer och njuter av varje ögonblick, säger hon.

I finalen får hon möta tyskan Angelique Kerber – en upprepning av finalen 2016. Då vann Serena Williams.

– Sista gången jag spelade här mötte jag henne. Hon är en bra grässpelare och hon har varit bra hittills, jag har sett hennes matcher. Jag älskar att se henne spela, säger Williams och fortsätter:

– Men vad som än händer är det en bra prestation av mig, och det är bra motivation för resten av min karriär.

Williams är nu en seger från att tangera Grand slam-rekordet som innehas av Margaret Court med 24 Grand Slam-titlar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.