Serena Williams spelade i en dräkt inspirerad av Flo Jo, sprintdrottningen på 1980-talet. Foto: TT

Serena Williams inspirerades av Flo Jo – hade sedan bråttom till Super Bowl

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams var mest nöjd över att axeln höll när hon gick vidare till den andra omgången efter att ha slagit tyskan Laura Siegemund med 6-1,6-1.

– Jag var inte säker på hur min serve skulle fungera med tanke på axeln, säger Serena.

Det fanns viss oro kring Williams som hoppade av en match i en förturnering så sent som i fredags efter axelproblem. Hon började med att göra dubbelfel och tappade första gamet men sedan var det som vanligt. Det kraftfulla spelet satt och segern var väldigt klar för 39-åringen som återigen jagar sin 24:e Grand Slam-titel för att bli lika med Margareth Court i toppen av tennisshistorien.

– Jag var inte säker på hur min serve skulle fungera med tanke på axeln men det kändes bra, jag känner mig väldigt bra och allt känns väldigt bra, säger Serena som spelade en dräkt tillägnad den förra sprintern Florence Griffith Joyner som dog 1998, samma år som Serena Williams deltog i Australian Open första gången, och ännu innehar världsrekorden på 100 och 200 meter.

Australian Open

Flo Jo inspirerade till dräktvalet

– Jo men visst, jag var inspirerad av Flo Jo som var en underbar idrottare. Jag beundrade henne när jag växte upp. Hon ledde modet och bytte alltid dräkter, som alltid var fantastiska att titta på. I år funderade vi på vad vi skulle göra för att gå vidare med upphöjningen av Serena Williams på banan, säger den modeintresserade Williams som också blivit känd för sina klädstilar på banan.

Serena hade efter matchen bråttom till omklädningsrummet för att se 43-årige Tom Brady ta sin sjunde Super Bowl.

– Mitt enda ord är att det är ”ofattbart”. Han är fantastisk, säger Serena full av beundran enligt de stora nyhetsbyråerna.

KLIPP: Vondrousova numret större än Peterson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet