Serena Williams fick slita i dubbla tiebreakset i sin första Fed Cup-singel på fem år. Foto: TT.

Serena Williams vann i första Fed Cup-matchen på fem år

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams spelade sin första singelmatch i Fed Cup på fem år när hon ökade på USA:s ledning mot Lettland med 2-0 i Everett, Washington. En till vinst räcker för att nå finalspelet i Ungern i april.

Williams fick slita hårt för att bryta ner Franska Öppna-vinnaren från 2017, Jelena Ostapenko, innan hon vann med 7-6(7-4),7-6(7-3). Lettiskan var den bättre spelaren långa stunder men 38-åriga Williams hängde i och fick till tiebreaken, där hon plockade fram all den rutin hon besitter.

– Jag spelade verkligen bra i tiebreaken. Det var skönt att få till tiebreaken. Jag kunde ha spelat bättre, säger Williams som uppskattade lagtävlingen inför 6500 fanatiska högljudda hemmafans.

– Man spelar för sitt land och inte bara för sig själv, tror aldrig att jag varit med om en så högljudd publik, förklarar Williams för AP och Fed Cup.

Kenins första match efter Grand Slam-vinsten

Den nyblivna Australian Open-vinnaren Sofia Kenin besegrade Anastasija Sevastova med 6-2,6-2 i sin första match efter vinsten i Melbourne för inte ens en vecka sedan.

– Jag var lite nervös efter att ha kommit från Australien och kände mig lite trött men försökte fokusera och ta fram mitt bästa spel, säger Kenin.

Det kan bli så att 15-åriga Cori ”Coco” Gauff gör Fed Cup-debut men först ska segern säkras.

Fed Cup har, precis som Davis Cup, gjort om formatet och vinnaren i helgens playoff går till finalen i Budapest 14-19 april där tolv nationer gör upp om titeln.

ARKIV: Här firar Kenin segern i Australian Open (1 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.