Simona Halep inför operationen. Foto: Twitter/TT

Simona Halep har opererat näsan – missar flera tävlingar

Uppdaterad
Publicerad

Simona Halep åkte ur direkt i US Open.

Nu står det klart att hon inte kan spela den närmaste tiden.

Anledningen: En näsoperation.

”Det har blivit värre under sommaren”, skriver hon på Twitter.

Det blev ett rejält misslyckade för Simona Halep i US Open. Hon åkte ut i den första omgången, mot den kvalspelande ukrainskan Daria Snigur.

Och det kommer inte att bli någon omedelbar revansch för den tidigare världsettan, som numera är rankad nia i världen. I dag publicerade hon nämligen en bild på Twitter.

Tvingades avbryta match

Där ligger hon hon i en sjukhussäng, och förklarar att hon är nyopererad.

”Jag har kämpat med näsproblem ett tag, och det blev värre i somras. Framför allt i Washington (där hon tvingades ge upp mitt under en match i andra omgången, reds anm). Dessa problem gjorde det jobbigt att andas, och det blev ännu värre under nätterna då jag fick andas genom en fullkomligt blockerad näsa”, skriver hon, och förklarar att operationen kommer att hålla henne borta från spel ett tag:

”Allt gick bra. Jag kommer att behöva ett par veckors vila innan jag kan återuppta någon fysisk aktivitet”.

Det är därmed oklart exakt hur länge Halep blir borta. WTA-slutspelet startar den 31 oktober, vilket alltså kan bli en kamp mot klockan för den rumänska 30-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.