Sjarapova skadad: Drar sig ur turnering. Foto: Bildbyrån

Sjarapova skadad: Drar sig ur turnering

Uppdaterad
Publicerad

Maria Sjarapova drar sig Miami Open i mars. Hon har återigen problem med sin axel och ska nu ha gjort ett ingrepp.

– Jag är väldigt hängiven till att komma tillbaka starkare, skriver hon på Instagram.

Den femfaldiga Grand Slam-vinnaren Maria Sharapova kommer att missa Miami Open som börjar den 18 mars. Det eftersom hon återhämtar sig från vad hon själv beskriver som ett litet ingrepp i sin högra axel.

Sjarapova har tidigare dragit sig ut ur BNP Paribas Open och meddelar nu sina fans, via Instagram, att hon behöver lite längre vila.

”Jag har precis strukit mig från Miami Open och ville ge er en liten uppdatering kring axeln”, skriver hon.

Axeln har krånglat förr

Ryskan skriver också att hon kämpat med smärta i axeln sedan förra sommaren, och att smärtan trots rehabilitering inte försvunnit helt.

”Efter några olika utlåtanden i några olika länder gjorde jag förra veckan ett litet ingrepp som kommer att ta några veckor att läka”.

Sjarapovas högra axel har varit problematisk under flera år. I oktober 2008 gick hon igenom en operation, och föll bort från topp 100-rankning som följd. Hon missade också delar av säsongen 2013 på grund av axeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.