Rebecca Peterson. Foto: Bildbyrån

Peterson saknas i Sveriges lag

Uppdaterad
Publicerad

Sverige kan få klara sig utan sin bästa tennisspelare i kvalet till Billie Jean King Cup (tidigare Fed Cup) i turkiska Antalya 11–16 april.

Rebecca Peterson, rankad 76:a i världen, har åkt på en skada och kom aldrig till start i Indian Wells WTA-turnering häromdagen.

I stället består det svenska laget just nu av Sverigetvåan Mirjam Björklund (183:a på världsrankningen), Caijsa Hennemann (377), Fanny Östlund (491) och Jacqueline Cabaj Awad (506).

”Vi håller dörren öppen för Rebecca. Jag hoppas såklart att vår bästa spelare ska kunna vara på plats i Turkiet i april”, säger svenska kaptenen Mattias Arvidsson i ett pressmeddelande.

På grund av coronapandemin har det svenska damlagets inte spelat några matcher på två år. Sverige håller till i Europa-/Afrikazonens grupp 1 och i Turkiet gör man upp med tio nationer om tre platser i höstens playoff. Segrarna i playoffspelet går sedan vidare till huvudkvalet till Billie Jean King Cup.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.