Foto: Billdbyrån/SVT

Skadefri Rebecca Peterson på väg mot Australien Open

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges bästa tennisspelare Rebecca Peterson hade ett problematiskt 2020, men är nu skadefri och på väg mot Australian Open.

– Nu känns det bra. Det tog ganska lång tid att återhämta mig, och sedan lugnt börja träna både i gymmet och på banan, säger hon till SVT Sport.

Rebecca Peterson flyger till Australien i morgon. Där väntar visserligen två veckors karantän, men hon har tillåtelse att träna fem timmar om dagen inför årets första Grand Slam-turnering. Dessutom utan de ryggproblem som plågade henne under fjolåret.

Tur i oturen

Sveriges högst rankade tennisspelare hade lite tur i sin skade-otur i fjol. Alla andra hade ju också ett ”skitår”, så Rebecca Peterson är ändå rankad 55:a i världen, med förhoppningar om bättring.

Australian Open

– Jag har redan bevisat för mig själv många gånger att jag kan slå toppspelare. Jag behöver hålla en jämn nivå. Det är så små marginaler i damtennisen, så det krävs väldigt lite för att man ska gå långt.

Svårt i Grand Slam

I Grand Slam-turneringar har 25-åringens repertoar hittills varit aningen smal och som bäst räckt till tredje omgången. Australian Open startar den 8 februari, och hon ska genrepa med en turnering i Melbourne.

– Jag tror inte att jag har en speciell gräns för hur långt jag kan nå, utan jag tror att jag kan gå hur långt som helst, säger hon optimistiskt efter det sista träningspasset före avresan till sommaren i Australien.

MER TENNIS: Federers vändning – inget Australian Open (28 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet