Garbiñe Muguruza floppade i WTA-turneringen i Birmingham Foto: Bildbyrån

Skrällen – Muguruza fick stryk av doldis

Uppdaterad
Publicerad

Garbiñe Muguruzas Wimbledon-form är minst sagt sådär. I grästurnerinen Nature Valley Classic i Brimingham föll hon mot oseedade tjeckiskan Barbora Strycova med 6-2, 6-4, i set.

Barbora Strycova stod för en riktig skräll i WTA-turneringen Nature Valley Classic i Birmingham. Den 24:e rankade tjeckiskan besegrade världstrean och regerande Wimbledon-mästarinnan Garbiñe Muguruza redan i åttondelsfinalen.

– Jag är en krigare, och jag älskar att kriga – på banan, men också utanför banan. Ibland när du kämpar belönas du för det, och jag är väldigt glad med min match i dag, sa Strycova med ett skratt i intervjun efter matchen. Jag spelade riktigt bra i dag.

Muguruza förlorade stort,  6-2, 6-4.

– Vi har mycket tid nu att förbereda oss (för Wimbledon). På ett sätt är det bra. Jag önskar att jag kunde spela mer matcher, men det är inte någonting som oroar mig, säger Garbiñe Muguruza efter matchen.

I det andra setet ledde Muguruza med 4-2 och såg ut att kunna utjämna matchen, men förlorade sedan fyra raka games.

– Jag försökte spela min bästa tennis, för det måste du göra eftersom Garbiñe är en så bra spelare, och en så stor mästare, fortsatte Strycova från banan.

Historiskt är Muguruca lite av en favoritmotståndare för Strycova. Av de fem segrar hon tidigare hade mot topp fem-spelare hade två kommit mot just spanjorskan Garbiñe Muguruza.

Bra gick det också för Strycovas landsmaninna, världsåttan Petra Kvitova som slog ut Daria Gavrilova med 6-2 6-2 i set.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.