Andy Murray är utslagen ur US Open Foto: Bildbyrån

Slutspelat för upprörd Murray

Uppdaterad
Publicerad

Det tog stopp för comebackande britten Andy Murray redan i andra matchen i US Open. Spanjoren Fernando Verdasco vann över Murray med siffrorna 7-5, 2-6, 6-4, 6-4 under ännu en varm dag i New York.

31-seedade Verdasco har tidigare förlorat 13 av 14 matcher mot den tidigare världsettan Murray, som vann US Open 2012.

–Jag slog honom bara i Australian Open 2009, så den enda matchen jag vunnit mot honom var en grand slam-match. Det gav en del motivation till att komma hit och försöka slå honom igen, säger Verdasco efter matchen.

Bråk utanför planen

Men Murray var inte nöjd efter matchen. Enligt honom träffade Verdasco sina tränare i omklädningsrummet under pausen i tredje set, någos som inte är tillåtet.

– Domaren sitter bara och rullar tummarna. Jag var tvungen att säga till dem för ingen kan reglerna!, sade han enligt The Telegraph.

Men enligt Verdasco var det inte frågan om något regelbrott.

– Jag var i omklädningsrummet med Marcos Baghdatis och hans tränare. Jag vill inte säga att Andy ljög, men jag talade inte ett ord med min tränare.

Men Murray fick till slut det sista ordet. I en instagrampost skrev han en syrlig kommentar om händelsen där han kallar Verdasco för en lögnare:

”Nu ska jag iväg på hälsoundersökning, för jag har uppenbarligen börjat inbilla mig saker. #liarliarpantsonfire”.

Andy Murray postade ett syrligt inlägg på Instagram. Foto: Andy Murray/Instagram

US Open är den första grand slam som Murray spelar sedan Wimbledon förra året, på grund av en höftskada som opererades i januari. Han hade själv i förväg sagt att han inte skulle vinna i år.

I tredje matchen kommer Verdasco att möta tredjerankade argentinaren Juan Martin del Potro

Nadal enkelt vidare

Världsettan och US Open-mästaren Rafael Nadal tog sig vidare till tredje omgången med en seger över kanadensaren Vasek Pospisil i tre raka set med siffrorna 6–2, 6–4, 6–2.

Båda spelarna fick varningar för att ha tagit för lång tid på sig med sina servar.

I nästa match möter Nadal den 27-seedade ryssen Karen Chatjanov, som besegrat italienaren Lorenzo Sonego med siffrorna 7–5, 6–3, 6–3.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.