Foto: Alex Theodoridis, Tennisportalen

Bad bollflickan skala bananen – skälldes ut av domaren

Uppdaterad
Publicerad

Franske tennisspelaren Elliot Benchetrit, 21, bad en bollflicka skala en banan åt honom under kvalspelet i Australian Open.

Då fick han en utskällning av domaren.

– Domaren sa åt mig att ”hon är inte din slav, du kan inte be henne om det”, säger Benchetrit, enligt TT.

Händelsen inträffade i helgens kvalmatch mellan Elliott Benchetrit och Dmitrij Popko. Under det sista setet, vid ett sidbyte, bad Elliott Benchetrit en bollflicka om hjälp med en banan. Han ville att hon skulle skala den åt honom.

Domaren John Blom blev arg och skällde ut fransmannen.

Australian Open

– Domaren sa åt mig att ”hon är inte din slav, du kan inte be henne om det”, säger Benchetrit. enligt TT.

Har åkt ur huvudturneringen

Benchetrit anser inte att han har agerat respektlöst.

– Jag har svårt att förstår varför domaren reagerade på det viset. Jag tycker det är otroligt hur den situationen fick så stor uppmärksamhet på sociala medier, säger 21-åringen.

– Bananerna här är väldigt svåra att skala för de saknar stjälk. Jag bad bollflickan snällt, eftersom hon redan hade skalat en banan åt mig i början av matchen.

Benchetrit tog sig till huvudturneringen i Australian Open. Väl där fick han lämna efter tre raka setförluster mot japanen Yuichi Sugita.

ARKIV: Tsitsipas ilska – drämmer till sin pappa med tennisracket (8 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet