Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tsitsipas, rankad fyra i världen, kommer till Stockholm Open, en turnering som sänds i SVT. Foto: BILDBYRÅN

Världsfemman Stefanos Tsitsipas till Stockholm Open

Uppdaterad
Publicerad

Stefanos Tsitsipas tog sin allra första ATP-titel i karriären i Stockholm Open 2018. Nu är det klart att världsfemman återvänder till Kungliga tennishallen för första gången sedan titel-vinsten.

– Stockholm Open i år blir inte lätt att vinna, inte ens för Stefanos Tsitsipas. Men absolut, han är en av favoriterna, säger turneringschef Thomas Enqvist till SVT Sport.

På den senaste världsrankningen i tennis, som presenterades idag, klättrar 24-årige Stefanos Tsitsipas en placering. Nu är det klart att den nyblivne världsfemman spelar Stockholm Open som inleds på lördag och sänds här i SVT.

– Det är otroligt kul faktiskt. Stefanos Tsitsipas är ju absolut en riktig världsspelare, konstaterar turneringschef Thomas Enqvist.

– Han har en väldigt stark relation till Stockholm i och med att han vann titeln här och det var hans första ATP-titel i karriären. Så han tycker väldigt mycket om tävlingen och ser fram emot att spela i Kungliga Tennishallen igen.

Senast igår spelade Tsitsipas final mot Novak Djokovic i Astana, Kazakstan. Där blev det visserligen förlust för greken, Djokovic vann med 6-3, 6-4, men Tsitsipas kommer till Stockholm med flera segrar i ryggen.

– Han är den spelare som har vunnit flest ATP-matcher på touren i år med hela 53 stycken. Han har ju visat fin form hela vägen och är väldigt sevärd på många sätt. Han kommer alltid in med mycket energi, han har stark karisma på banan.

Är han storfavorit att ta hem titeln i Stockholm?

– Han är naturligtvis en av favoriterna, men vi har ju ett så otroligt starkt startfält. Han blir den tredje topp tio-spelaren. Vi har också Taylor Fritz som vann förra veckan i Tokyo, som ligger åtta i världen och så har vi Cameron Norris som ligger tia i världen. Stockholm Open i år blir inte lätt att vinna, inte ens för Stefanos Tsitsipas. Men absolut, han är en av favoriterna.

Stockholm Open avgörs mellan 15-23 oktober och sänds här i SVT.

Här räddar han allt – med konstslag: ”Första någonsin” (6 okt):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Miomir Kecmancovic stod för en osannolik räddning i mötet med Daniel Evans. Foto: APT Media

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.