Aryna Sabalenka tillägnade sin bortgångne fader segern i Doha. Foto: Bildbyrån.

Stjärnan tillägnar bortgångne fadern segern

Uppdaterad
Publicerad

Aryna Sabalenka tog hem sin sjätte WTA-titel när hon besegrade Petra Kvitova med 6-3,6-3 i finalen i Doha. Hon tillägnade segern sin bortgångne fader.

– Jag vann för honom, säger vitryskan.

Sabalenka spelade aggressivt och spelade ut den dubbla Wimbledonmästaren Kvitova efter bland annat sju serveess och 21 vinnande slag på 75 minuter.

När nästa ranking släpps på måndag kommer Sabalenka att vara på elfte plats. Hon tillägnade segern sin bortgångne fader Sergej som efter en vecka på sjukhus gick bort i november bara 43 år gammal.

– Jag miste min pappa under uppehållet. Han var min stora inspiration. Jag vann för honom, säger 21-åringen enligt Reuters.

Pappans dröm var att dottern skulle bli nummer 1

Det var den hockeyspelande pappan som introducerade Aryna för tennisen när hon var sex år. De åkte runt i bilen på måfå.

– På vägen fick han syn på några tennisbanor och han tog mig till dem. Jag gillade det och hur allt fungerade. Det var så det började, säger Sabalenka enligt Essentially Sports.

– Jag fortsätter att kämpa på och spela för honom. Han ville att jag skulle bli nummer 1 och det är det som hjälper mig att vara stark, säger hon.

MER TENNIS: Nadal hedrade Kobe Bryant i segertalet efter Australian Open (01 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.