USA:s Alison Riske, Danielle Collins, kaptenen Kathy Rinaldi, Sofia Kenin och Nicole Melichar bekantar sig med Fed Cup-bucklan. Foto: TT.

Amerikanska åter i födelselandet Tjeckien – för att vinna Fed Cup

Uppdaterad
Publicerad

Det är två utgallrade lag som möts i Fed Cup-final i Prag till helgen. Både Tjeckien och USA får klara sig utan sina bästa spelare. Det blir en speciell match för USA:s Nicole Melichar som föddes i Tjeckien.

– Det blir en aning speciellt att spela mot Tjeckien med tanke på min bakgrund, säger Melichar.

Fjolårsmästaren USA får klara sig utan Serena och Venus Williams, Sloane Stephens och Madison Keys.

Laget består nu av doldisarna Alison Riske, Danielle Collins, Sofia Kenin och Nicole Melichar, där de tre sistnämnda gör Fed Cup-debut.

Fed Cup

I hemmalaget har världssjuan Petra Kvitova fått kasta in handuken på grund av sjukdom med feber inför åtminstone lördagens match. Sedan tidigare är världsåttan Karolina Pliskova struken helt på grund av en vadskada för mästarlaget 2014-2016.

Amerikansk spelare född i Tjeckien

– När matchen presenterades kände vi att vi var stor favorit men nu känns det mer jämnt. Det kommer att bli en spännande match, säger Tjeckiens kapten Petr Pala enligt Reuters.

I USA spelar Nicole Melichar som föddes i Tjeckien men flyttade till USA och växte upp där.

– I sport kan allting hända när stjärnorna står rätt. Vi kan bara gå ut och göra vårt bästa även om vi inte är favoriter på papperet. Vi kan vinna ändå, säger Melichar som föddes i Brno 1993. Hon ska ha börjat spela tennis redan som ettåring.

– Det blir en aning speciellt att spela mot Tjeckien med tanke på min bakgrund men trots allt mycket häftigare än konstigt, säger Melichar i ett klipp på Facebook.

Lördagens singelmatcher, Tjeckien – USA:

Barbora Strycova – Sofia Kenin

Katerina Siniakova – Alison Riske

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fed Cup

Mer i ämnet