Alexander Zverev var mycket glad efter att ha slagit ut Rafael Nadal på grus på dennes hemmaplan i Madrid. Foto: TT Nyhetsbyrån

Styrkebeskedet: Zverev slog Nadal på grus

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Zverev gav ett riktigt styrkebesked inför Franska öppna genom att slå ut Rafael Nadal på gruset i Madrids kvartsfinal. Tysken vann med 6-4,6-4. 

Det var sjätterankade Zverevs tredje raka seger mot Nadal. De två tidigare har kommit på hardcourt.

– Det är definitivt en av de största vinsterna i min karriär, speciellt på grus mot Rafa. Det är en av de tuffaste utmaningarna som finns i vår sport. Att få slå honom i hans borg i Spanien är obeskrivligt men turneringen är inte över ännu, säger Zverev till ATP-touren.

Matchen vände när Nadal bröts

Nadal gick fram till 4-2 i första set och servade för 5-2.

– Det blev ett katastrofalt game. Självklart när man spelar mot en av världens bästa spelare så blev det svårt att känna sig självsäker. Jag försökte men det var svårt att kontrollera hans serve i dag. Han har dessutom en sån fart på banan som gör det svårt, men hatten av för honom, säger Nadal.

Om tre veckor inleds Franska öppna i Paris där Nadal har rekordmånga titlar med 13 stycken.

KLIPP: Norske Ruud tog sitt livs skalp – slog ut Tsitsipas (6 maj 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.