Foto: Bildbyrån

Sverige kan få grästurnering – Wilander stöttar

Uppdaterad
Publicerad

Sverige kan få en tredje ATP-turnering. Nästa år kan det bli aktuellt med en grästurnering i Skåne.

– Vi börjar bygga den första banan den här veckan, säger Mårten Hedlund som ligger bakom förslaget, till Dagens Industri.

I Sverige finns det redan två ATP-turneringar, Swedish Open i Båstad och Stockholm Open. Nu kan det bli en tredje, nämligen Svaneholm Open på gräs, i Svaneholm utanför skånska Skurup.

– Det är tajt om tid, men vi börjar bygga den första banan den här veckan. Den kostar 4 miljoner kronor och får namnet Mats Wilander Court, säger Mårten Hedlund som ligger bakom förslaget till Dagens Industri.

I veckan lämnades det in en ansökan till ATP. Tanken är att turneringen ska ligga veckan innan Wimbledon och var en så kallad 250-turnering. Den skulle samtidigt skulle bli en av åtta grästureneringar.

Turneringsdirektör ska Mats Wilander vara. Han kommer dessutom att delta i en Champions Tour-turnering med före detta spelare.

– Om vi får fler proffsturneringar i Sverige kan vi inspirera unga spelare. Vi måste fortsätta bygga för att förhoppningsvis få fram världsstjärnor, säger Wilander till Dagens Industri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.