Elias Ymer gav Sverige ledningen Foto: Bildbyrån

Sverige klart för kvartsfinal i Davis Cup

Uppdaterad
Publicerad

Sverige ska spela kvartsfinal i Davis Cup för första gången sedan 2011. Det efter att ha gått vidare som en av de två bästa grupptvåorna.

Sverige inledde Davis Cup med att besegra Kanada för att sedan förlora mot Kazakstan. Det är ett facit som räcker för att ta sig till kvartsfinal.

Väl där kommer man att ställas mot det ryska förbundslaget. Vilka som blir de bästa grupptvåorna avgörs genom match- och setskillnad och där var Sverige tillräckligt bra för att ta sig vidare.

– Fantastiskt roligt! När vi kvalificerade oss för Davis Cup för nästan två år sedan var det mitt första mål, som jag trodde att vi skulle ha en bra chans att klara. Med lite flyt hade vi också kunnat vinna gruppen, men nu är vi i kvartsfinal ändå. Och så som killarna har spelat tycker jag att vi förtjänar platsen, säger Davis Cup-kapten Robin Söderling till förbundets hemsida.

Sverige har hittills spelat i Madrid och kommer fortsätta göra det i kvartsfinalen och om de går vidare därifrån. De övriga kvartsfinalerna spelas i Turin och Innsbruck.

Det svenska laget består av bröderna Elias och Mikael Ymer samt dubbelparet André Göransson och Robert Lindstedt. Kvartsfinalen spelas på torsdag, 2 december, klockan 16.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.