Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Swiatek försvarade titeln – besegrade Sabalenka i stormötet

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Iga Swiatek mot världstvåan Aryana Sabalenka i finalen i WTA-turneringen i Stuttgart.

Då gick polska stjärnan Swiatek segrande ur stormötet.

– Tack till min familj och min pappa. Jag kommer tillbaka nästa år, jag älskar den här turneringen, säger Swiatek efter segern.

6–3, 6–4 skrevs segersiffrorna till i finalen och Swiatek fick fira med sin familj på läktarna i Stuttgart efter att de båda världsstjärnorna bjudit på storslagen tennis i finalen.

21-åringen försvarade därmed titeln från ifjol då hon även då besegrade Sabalenka i finalen. Totalt är det hennes 13:e titel i karriären.

Stjärnans skämt: ”Kan jag få en bil ändå?”

I tävlingen, som också heter Porsche Tennis Grand Prix, tilldelas vinnaren en Porsche-bil (utöver prispengar på över en miljon kronor). Förloraren Sabalenka vände sig till tävlingsledningen i sitt tacktal och rev ner skratt med sin fråga.

– Om jag kommer till final nästa år kan jag få en bil då? Jag är riktigt trött på att lämna den här turneringen utan en bil, säger 24-åringen.

Det var tredje året i rad Sabalenka nådde finalen och förlorade.

Se även: Här säkrar Swiatek segern mot Sabalenka i finalen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.