Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se matchbollen när Iga Swiatek säkrar titeln i Rom Foto: TT

Sabalenka på skämthumör efter finalen i Rom: ”Vill tacka mitt team för ännu en förlust”

Uppdaterad
Publicerad

I Madrid för två veckor sedan räddade Iga Swiatek tre matchbollar mot Aryna Sabalenka innan hon kunde vinna. I Rom i dag vann Swiatek med överlägsna 6-2,6-3.

– Jag vill inte minst tacka mitt team för att ha hjälpt mig att förlora ännu en final, skämtade Sabalenka och drog ner skratt i samband med prisutdelningen.

– Det är helt och hållet ert fel, fortsatte en skrattande Sabalenka som vann årets första Grand Slam, den i Australien.

– Nej, jag skojar bara, de vet allt om mig om jag är glad över att ha dem vid min sida. Jag har haft problem med energibrist och var osäker på om jag skulle nå finalen. Förhoppningsvis kommer jag att återhämta mig till Paris, funderade belarusiskan.

Swiatek ville ha en tiramisu

Världsettan Swiatek och världstvåan Sabalenka har seglat ifrån de övriga spelarna i världstoppen. Nu satte Swiatek ner foten ordentligt och tog sin tredje titel i Rom. Hon räddade samtliga sju breakbollar i dag.

Swiatek är nu storfavorit i Franska öppna som inleds nästa vecka. Där har polskan tre titlar.

– Förhoppningsvis kan jag vinna en till gång och få en tiramisu. Jag väntar fortfarande, skämtade Swiatek med bucklan i famnen i segertalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.