Mirjam Björklund har vunnit två kvalmatcher i US Open. Foto: TT

Björklund vidare i US Open-kvalet – en vinst från huvudturneringen

Uppdaterad
Publicerad

Mirjam Björklund är vidare i kvalet i US Open. Hon är nu en vinst från att kvala in till huvudturneringen. För Rebecca Peterson väntar världsettan Iga Swiatek.

Björklund, rankad 155, besegrade den 143-rankade fransyskan Leolia Jeanjean med 6-2,6-4 i Flushing Meadows i New York och får i den tredje och sista omgången möta indiskan Ankita Raina, 30, som är rankad 182:a i världen.

I dagens match noterades hon för fem serveäss och 26 vinnande slag.

171-rankade Elias Ymer förlorade i den första kvalomgången i US Open. 130-rankade hemmaspelaren Nicola Moreno de Alboran vann med 6-4,6-2.

Peterson mot Swiatek

US Opens huvudturnering, dit Rebecca Peterson kvalat in, inleds på måndag. Peterson har fått tuffast tänkbara lottning. I första omgången väntar världsettan Iga Swiatek som dessutom är regerande mästare. 

Lillebror Mikael Ymer, Sveriges högsta rankade spelare som nummer 80, kommer inte till start då han avtjänar en dopningsavstängning för brister i vistelserapporteringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.