Tennisens visselblåsare utfryst: ”Ingen hälsade”

Publicerad

Marco Trungelliti trädde fram och berättade om uppgjorda matcher inom tennisen. Nu berättar argentinaren om hur livet blivit sedan han valde att berätta.
– Jag var på en turnering, och spelarna som brukade hälsa sa nu inte ens hej, säger han.

Marco Trungelliti pekade ut kollegor inom tennisvärlden som tog mutor för att påverka resultat i matcher, och fick då mycket beröm från tennisfans för sitt mod. Flera spelare blev avstängda efter hans vittnesmål, men tiden efter hans redogörelse har inte varit lätt.

– Relationerna (med proffsspelarna) har förändrats mycket, och det har varit många lögnen som handlat om mig, säger han.

Han hade även hoppats på betydligt bättre stöd från TIU (tennisens anti-korruptionsenhet) efter att han trätt fram och berättat om de uppgjorda matcherna.

– De släppte mig i mitten av havet när de inte längre hade någon nytta av mig, och sa ”du får själv lista ut hur du ska hantera det här.”

Han är idag rankad 139 i världen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer