Chris Evert har diagnostiserats med äggstockscancer. Foto: TT

Tennislegendar drabbad av cancer

Uppdaterad
Publicerad

En av tennishistoriens största spelare, amerikanskan Chris Evert, har drabbats av cancer, uppger hon i ett uttalande på Twitter. 67-åriga Evert ska i december ha diagnostiserats med äggstockscancer, samma sjukdom som hennes yngre syster avled i för snart två år sedan.

”Jag är väldigt tacksam över att det upptäcktes i ett tidigt stadium och jag har fått positiva resultat från min behandling”, uppger hon i uttalandet.

Evert dominerade tennisen på 70-talet och vann totalt 157 titlar på damtouren, bland annat i form av 18 grand slam-segrar varav vid sju tillfällen Franska mästerskapen i Paris. Hennes främsta konkurrent var Martina Navratilova och de båda hade ett flertal klassiska möten under perioden 1973–1988.

Efter karriären har Evert jobbat bland annat som expertkommentor i tv och avsikten är att kommentera Australian Open från hemmaplan när tävlingen i Melbourne inleds nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.